Je kat op de juiste manier ontwormen

Je kat ontwormen is belangrijk

Als je een nieuwe kat hebt aangeschaft, dan is het heel erg belangrijk dat je kat regelmatig ontwormt word. Ook voor een oudere kat is het verstandig om de kat regelmatig te ontwormen. Als je niet weet hoe je katten moet ontwormen, hoe je het kan herkennen en wanneer het verstandig is om te beginnen met een ontwormingskuur, dan kan je het hieronder lezen. 

 

Waarom zijn wormen gevaarlijk?

Wormen komen binnen door de voeding van een kat. Als een kat net bevallen is dan drinken de kitten's melk van de moeder. Vaak zitten deze vol met wormen. Wormen voeden zich aan het lichaam van de kat, dus je zal wel begrijpen dat het belangrijk is dat deze wormen verdwijnen. Als je dit niet of te laat doet, dan kan je kat daar voor de rest van haar of zijn leven de gevolgen van voelen. Ook kan je kat er zelfs dood aan gaan. Als je niet weet hoe je een kat moet ontwormen, dan kan je het beste eens met je kat naar de dierenarts gaan. Zij kunnen de kat ook eventueel voor je ontwormen zodat je zeker weet dat de kat ook de ontwormingsmiddelen binnen krijgt. Dit is vaak een probleem omdat katten het niet echt lekker vinden. Gelukkig bestaat er ook een tube, die je zo in de mond van de kat kan spuiten. 

 

Je kat op de juiste manier ontwormen

Het is belangrijk dat jij je kat op de juiste manier gaat ontwormen. Er bestaan namelijk allerlei verschillende middelen voor ontwormen kat. Er bestaan namelijk tabletten en een spuit variant in de vorm van een tube. Ook is het mogelijk om speciaal kattenmelk met ontwormingsmiddelen te kopen. De kat proeft het vaak niet en dat zorgt ervoor dat het gebruik maken van kattenmelk met ontwormingsmiddelen vaak de makkelijkste manier is. Als jij je kat gaat ontwormen dat is het belangrijk dat je een ontwormingsmiddel haalt die voor de kat geschikt is. Er zijn namelijk allerlei varianten voor verschillende leeftijden en gewichten. Als jij je kat ontwormingsmiddel hebt toegediend, dan moet je de volgende dagen naar de ontlasting van de kat kijken. Als je daar dode wormen in ziet zitten, dan weet je zeker dat de ontwormingskuur geslaagd is. Ontwormingsmiddelen kan je aanschaffen bij een dierenwinkel of bij een bekende webwinkel. De beste ontwormingsmiddelen haal je vaak bij de dierenarts.

Geef een reactie