Platform van interventies bij sociale praktijken en dynamieken

Homepagina > Nieuws en analyses > Het klikt!

Het klikt!

Bruggen slaan tussen niet-georganiseerde kansengroepen en het lokale vrijetijdsaanbod

Het isolement van mensen is het resultaat van zeer diverse factoren, zoals armoede, gebrek aan talenkennis, een echtscheiding, enz. Flora probeert om, vertrekkend van het lokale aanbod aan culturele, sportieve en jeugdactiviteiten, deze uitsluiting te doorbreken. Door de ontmoeting tussen geïsoleerde personen te stimuleren kunnen groepen ontstaan die samen werken aan echte oplossingen, op maat van iedereen!

In dit project hebben we twee onderzoeksvragen. Enerzijds willen we bekijken op welke manier mensen uit de doelgroep vrienden of kennissen die in totale isolatie leven, ertoe kunnen aanzetten te participeren. En anderzijds willen we met deze groepen bekijken op welke manier ze vrije tijd invullen en hoe ze samen een actie kunnen uitwerken. We zijn daarbij vooral geïnteresseerd in de processen van co-constructie, co-constructie met de doelgroep én met welzijns- en beleidspartners.
Uiteraard voeren we ons onderzoek ook hier actiegericht, namelijk door middel van twee pilootprojecten. De pilootprojecten situeren zich in Aalst (ism Steunpunt Welzijn vzw) en in Tienen (ism Alfamoeders, Bom vzw).

Meer info over dit project in "huidige projecten"