Platform van interventies bij sociale praktijken en dynamieken

Homepagina > Nieuws en analyses > Flora feliciteert Bogaletch Gebre

Flora feliciteert Bogaletch Gebre

Flora feliciteert Bogaletch Gebre voor het verkrijgen van de Koning Boudewijnprijs voor Ontwikkeling in Afrika 2012-2013!

Deze dame leert als kind – zonder het medeweten van haar ouders - lezen en schrijven. Op haar zeventiende besluit ze haar familie in Ethiopië te verlaten om in Israël te gaan studeren. Daarna studeert ze verder in de Verenigde Staten, om uiteindelijk terug te keren naar haar vaderland. Met haar ervaring en haar overtuiging dat ze dingen kan veranderen, richt Bogaletch Gebre met de vrouwen van haar voormalige dorp een vereniging op om vrouwenbesnijdenis te bestrijden. In amper tien jaar tijd is deze praktijk in de regio maar liefst van 100% naar 3% gedaald!

Ontdek in deze video de geschiedenis van deze sociale en culturele verandering, op gang gebracht door een dame die ervan overtuigd is dat onderwijs en burgerparticipatie de sleutels zijn tot een nieuwe samenleving.

De KBS bekroont haar “voor haar inspirerend leiderschap en haar vastberaden voortbouwen op een opmerkelijk persoonlijk traject voor de empowerment van vrouwen in Ethiopië en het lanceren van een beweging voor sociale verandering die uitgaat van de basis.”

Meer informatie op Koning Boudewijnstichting